iso 27001 belgesi
ISO 27001 Belgesi

ISO 27001 Belgesi; aslında tüm kurum, kuruluş ve bireylerin sahip olmuş olduğu en kıymetli varlıkları olan bilginin gizlilik, bütünlük içerisinde olma ve erişebilirliklerini kolaylaştırma bakımından sürekli olarak korunmasını ve güncelliğinin sağlanmasını gerektiren bir yapı olduğu bilinmelidir. Bir takım sistemsel önleyicilerin yanında kişilerin iso 27001 belgesine ilişkin olarak tehdit ve risklerden, kurum bilgi ve politikasına veya kurallarından haberdar olmasına ve bu tehditlere nasıl karşı koyabileceği konusunda bilgilenmesi ile mümkündür.

 

ISO 27001 Belgesi Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi

iso 27001 belgesi standartı, geri dönülmez durumlarda kaybın en aza indirilmesi ve ana yapı taşı sayılan kaynakların her koşulda gizliliği, ulaşılabilirliği ve bütünlüğünün korunması amacını taşımaktadır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin bağlı olduğu standartların doğru anlaşılması demek, bu yapının sağlayacağı faydanın önemli ölçüde artmasının önünü açacaktır.

Firmanıza iso 27001 belgesi almak için bizim gibi bir danışmanlık firmasından eğitim ve dokümantasyon hizmeti almanız iso 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardının şartlarını uygun bir çerçevede yerine getirmek, sistemi hızlı kurmak ve iso 27001 standart gereklerini uyarlamak için gereklidir. Hiçbir standart kendisinin kurulması için danışmanlık alınması gerekliliğini bir zorunluluk olarak ortaya koymaz. Fakat ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardına göre sistem kurmak kolay bir iş değildir.

 

ISO 27001 Belgesi Hazırlığı Nasıl Yapılır?

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini almak isteyen işletmeler için öncelikle standart yapısını bilen bir iso 27001 danışman veya eğitmenlerine ihtiyaç vardır. Toem Kalite Danışmanlık olarak biz, işletmenin genel işleyiş yapısı kontrol edilerek buna uygun olarak bir dokümantasyon hazırlamaktayız. Hazırlanan dokümantasyona göre çalışanlara gerekli eğitimler verilmekte ve farkındalıklarını sağlamaktayız.

Yapılan dokümantasyon çalışmasında organizasyon yapısı, görevler, yetki ve sorumluluklar belirlenir. Risk analizi ve değerlendirmeleri yapılır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği sistemini nasıl denetleyebileceğinizi, nasıl gözden geçireceğinizi ve nasıl iyileştirebileceğinize yönelik olarak gerekli çalışmalar yapılır.

Tüm bunların sonunda ISO 27001 belgelendirme kuruluşlarına başvuru yaparak denetim yapılmasına yardım etmekteyiz. Ayrıca denetim esnasında çıkan minör ya da majör uygunsuzluklar olursa bunların tamamlanması konusunda refakatçi rolünü üstlenerek iso 27001 belgesinin işletmenize en kısa sürede verilmesini sağlamaktayız. Kısacası, Projenin başlangıcı itibariyle 3 yıl boyunca sizlere hizmet vermek için buradayız.

Bu gibi konularda ISO 27001 Sertifikası Standartlarını, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini uygulamak isteyen bütün işletmeler için yukarıdaki hizmetlerde destek olmaktayız.

 

ISO 27001:2013 Belgesi 'ni Kimler Almalı?

ISO 27001 Belgesi, dünyanın her yerinde faaliyet gösteren kuruluşların küçüklük ve büyüklüklerine bakılmadan bütün kuruluşların alabileceği bir yönetim sistemi belgesidir. ISO 27001 belgesine sahip olmak yasal zorunluluk değildir. Fakat günümüz teknoloji ve bilgi çağı olduğundan dolayı kuruluşların ticari faaliyetlerini sürdürmelerinde zorunluluk olarak görülmektedir. Ancak özel sektörde savunma sanayi ve bilişim sektörü faaliyetleri gösteren kuruluşlar için alınması zorunlu bir belgedir.

Bilişim sektöründe faaliyette bulunan ve kamu ihalelerine giren yazılım, donanım firmalarının ISO 27001 belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Nedeni ise; Yapılan projenin gizliliği ve güvenliği üst düzeyde olacağından dolayı ihaleyi açan kuruluş ISO 27001 belgesini istemektedir. Elektronik haberleşme sağlayan ve alt yapısını işleten kuruluşların 20.07.2010 tarihine kadar alınması zorunlu hale getirilmiştir. Bu faaliyeti gösteren kuruluşlar için, Elektronik Haberleşme Yönetmeliğinde ISO 27001 belgesine sahip olma zorunluluğunu belirtmiştir. Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumunda sadece ISO 27001 belge alınmasını değil sistemin kurulması ve etkin bir şekilde sürdürülebilmesini sağlamaktadır.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, E-fatura özel entegratör almak isteyen kuruluşlara ISO 27001 belgesine sahip olma özelliği kılmaktadır. Gümrük işleri kolaylaştırma yetkisi almak isteyen ihracatçı firmaların, 10.01.2013 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan Gümrük İşleri Kolaylaştırma Yönetmeliğinin 10. Maddesinde yer alan başvuru yapacak firmalardan aranacak belgelerin için ISO 27001 belgesine sahip olma zorunluluğu vardır.

Özetlememiz gerekirse, ISO 27001 belgesini sağlık kuruluşları, bankalar, devlet, kuruluşları, vb. bütün kuruluşlar alabilmektedir. Fakat yukarıda saymış olduğumuz sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar için alınması zorunlu bir yönetim sistemi belgesidir.
Sektörler arası rekabette bir adım önde olmak, müşteri güvenilirliği, riskleri minimize etmek, doğru ve güvenilir bilgi bunlara sahip olmak isteyen göz ardı etmeyen kuruluşların ISO 27001’i zorunlu olduğu için alması gerekmediğini, kuruluşun saygınlığı ve sektörde öne geçmek için yönetim sistemini kurup sürdürebilirliğini sağlaması gerekmekte olduğunun önemini farkında olmalıdır.

 

ISO 27001:2013 Belgesi Fiyatı?

ISO 27001 belgesi fiyatı, kuruluşun çalışan sayısına, ea/nace koduna, yaptığı faaliyet, kuruluşun bulunduğu konum ve nice sayabileceğimiz özelliğe göre kuruluşlarda değişkenlik göstermektedir. Basit faaliyeti bulunan bir kuruluştan örnek verecek olalım, 2700 TL’den başlayarak yukarıda saymış olduğumuz özellikleri de baz alacak olursak fiyatlarda farklılıklar bulunmaktadır. Almak istediğiniz ISO 27001 belgesinin yabancı akreditasyonlu mu yoksa Türkak akreditasyonlu mu olacağına dair vereceğiniz cevaplar doğrultusunda fiyat politikamızdan yararlanabilirsiniz.

 

ISO Belgesi Fiyatı almak için buraya tıklayarak Fiyat Teklif - Talep formunu doldurabilirsiniz.

ISO 27001 Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?

ISO 27001 belgesi nasıl alınır sorusunun cevabı için tıklayınız.

ISO 27001 Belgesi Fiyatı Nedir?

ISO 27001 belgesi fiyatı nedir? iso 27001 sertifikası kaç yıl geçerlidir?

ISO 27001 Belgesinin Faydaları Nelerdir?

ISO 27001 belgesi ne gibi yararlar sağlar? İşletmenizde faydaları nelerdir?

ISO 27001 Belgesi Nereden Alınır? Ne İçin Alınır?

ISO 27001 Belgesi Nereden Alınır? Belgelendirme kuruluşu nedir? Belge, ne katkı sağlar?

ISO 27001 Belgesi Amaçları, ilkeleri, Prensipleri Nelerdir?

ISO 27001 belgesi amaçları nelerdir? Prensipleri ve ilkeleri nasıldır? Bilgi terimleri nedir?

ISO 27001 Standart Maddeleri, Anlamı, Açılımı Nedir?

ISO 27001 standart maddeleri nelerdir? Ne anlama gelir? Açılımı nedir?