Web Tasarım

web sitesi tasarım hizmetleriGünümüzde hemen hemen herkes bir web sitesi olmasını istiyor. Kimileri Şahsi olarak bir web sitesi oluşturup hobi anlamında güzel vakit geçirmeyi planlamakta, kimileri ise tamamen yaptığı işe göre sektörsel anlamda hizmetini tanıtmaktadır.

Özellikle kurumsal düzeyde bir web sitesi olması şirketin müşterilerine görünen ön yüzü olarak benimsenmiştir. Çünkü güzel görünen bir web sitesi aynı zamanda o iş ile ilgili olan müşterilerin siteyi terk etmesinin önüne geçer ve daha çok vakit geçirmesini sağlar. İstenilen bilgilerin rahat bir şekilde web sitesinde bulunması ve siteye giren kişinin yorulmadan kolaylıkla istediği bilgilere ulaşabiliyor olması, o sitenin bilinirliğini arttırmasına fayda sağlayacaktır.

Peki o zaman şöyle diyelim.
Bir web sitesi yaptırmak istiyorsunuz. Bu web sitesinin işletmenize fayda sağlaması ve kalitesini göstermesi amacıyla oluşturulmasını istediğinizi belirttiniz. Çünkü biliyorsunuz ki web sitesi ne kadar güzel görünür ve sade olursa, bir o kadar müşterinin aklında kalır ve işletmenize olan kurumsal bakışın yükselmesini sağlar. Bu sayede istemiş ve hedeflemiş olduğunuz müşteri kitlenizin artması hususunda size fayda sağlar. Buraya tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

SEO (Search Engine Optimization)

SEO çalışması yapmak, firmanızın tanıtımı, güncelliği ve hedeflediğiniz noktalara yükselme aşamasında size basamak sağlamaktadır. Herhangi bir işletmenin İnternet dünyasında var olması ve ön basamaklarda bulunması çok önemlidir. Bu nedenle tüm firmalar geleceğine yatırım yapmak için İnternet anlamında neler yapılabileceğinin araştırmasına girmektedirler. Ön sıralarda gözükmek ve işletmenin imajını yükseltmek kimi kuruluşlar için çok önemli olmakta ve bunun için SEO altyapısını kullanmak istemektedirler. Fakat SEO hizmeti almak elbette külfetli ve meşakkatli bir iştir. Aldığınız hizmet için belirlediğiniz bütçe planlamasını yapmak o bütçe aralığında SEO hizmeti almak ve aldığınız hizmetin yeterli olup olmadığı konusunda tereddüt etmek gibi bir çok etken vardır.

SEO Nedir?

İngilizce Search Engine Optimization olarak anlandırılan arama motoru optimizasyonu adıyla Türkçeleştirilmiş olan ve SEO diye isimlendirilen bir iyileştirme yapısıdır. Genel anlamda tüm arama motorları için iyileştirmeye yönelik öne çıkma , kelime bazlı aramada yükselme vb. gibi yapılan çalışmaların tümüne SEO denilmektedir. Ülkemizde SEO dendiğinde pek anlam verilmese de google’a yazılan bir kelimede yukarıda gözükmek, işletmenin en tepede gözükmesi gibi farklı tabirler ile adlandırılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.

SEO Temel Olarak Nasıl Yapılır?

Arama motoru optimizasyonu aşamalarında anahtar kelime olarak isimlendirilen “keywords” ler tarafından örümcek altyapısı kullanılarak bulunan kelimelerin öne alınma işlemleri yapılmaktadır. Özgün içerikler yüklenerek makaleler oluşturulur ve bu makaleler bir çok içerikte veya İnternet sitesinde yayınlanır.

Sadece makalelerin oluşturulması ve yayınlanması işin başlangıç aşamalarından biridir. Site içerisinde oluşturulan robot.txt dosyasının bulunması örümcek ağı olarak belirttiğimiz arama motoru alt yapısının öncelikle baktığı aşamadır.

 

Her Sektörde İşe Yarar Mı?

Arama motorları yapay zeka kullanan makinelerdir. Yapay zeka dediğimizde, kendi kendini yönetebilen ve çözümleme yapabilen kişiler gibi düşünmemiz gerekmektedir. Yani SEO yapılacak herhangi bir sektör ve site için karşımızda bir yapay zeka robotu bulunduğunu unutmamak gerekir. Bu robotlar oldukça zeki ve matematiksel düşünebilen bir altyapı ile oluşturulmuşlardır. Sizin sektörünüz ne olursa olsun dünyadaki örümcek ağı alt yapısını kullanan bu yapay zeka robotları sektörünüze bağlı olan terim ve kavramları arayarak ön sayfalarda gözükmenizi sağlamaktadır.

Bir belgelendirme işi yapıyorken ve kendimize özgü, sektörümüze bağlı olarak site tabanımızı oluşturmamışsak o zaman bu yapay zekalar bizi çok görmez hatta sitemize uğramazlar. Sektörünüz gereğinde özellikle sadece sizin yapmış olduğunuz şeyleri İnternet sitenize ekleyerek daha sonrasında ise tüm faaliyet alanlarınızı oluşturarak güzel bir site meydana getirdiğinizde bu yapay zeka bizim için elinden geleni yapmaya hazır olacaktır.

Not: SEO hizmetini alırken dikkat etmemiz gereken ana noktalardan biride budur. Kendimize özgü olmamız, yaptığımız işin dışında ve göze hitap etmeyen bir site oluşturmamamız gerekiyor ki karşımızdaki yapay zekayı kendi tarafımıza çekelim.

 

Google – Yandex – Bing Sitelerinde üst sıralara Nasıl Çıkılır?

Bu arama motorlarında bulunan botlar sitenize geldiğinde öncelikle robot.txt dosyanızı bulurlar. daha sonra sitenizin taramasını yaparak kalın yazılmış yazıları, altı çizili kelimeleri ve başlıkları indexlemeye başlarlar. Arama yapılan kelimenin siteniz ile olan uyumunu göz önüne alarak sizi üst sıralara yükseltirler. Bunları yaparken sitenizde aranan kelime ile ilgili olan kalın yazılı yazılar, altı çizili kelimeler, italik yazılı kelimeler gibi metinlere öncelikli olarak bakarak indexlemeyi yaparlar. Zaten sitenizin sayfası aranan kelime kapsamına uygun olarak fontlandıysa başarıyı yakalamamak için hiç bir sebebiniz olmaz.

 

Anahtar Kelime Belirlerken Piyasa Araştırması Nasıl Yapılmalıdır?

Siteniz tamamlandı ve yayınlandı. Şimdi sıra geldi SEO altyapısına başlarken kullanacağınız anahtar kelime seçimlerine. “Keywords” anahtar kelime dediğimiz indexleme belirlenirken, sitenizin hangi noktada olduğu google webmasters kayıtları, sitemap entegreleri ve piyasa rakiplerinin analizleri yapılarak en doğru ve eşsiz anahtar kelimelerinin belirlenmesi gerekmektedir. Unutmamamız gereken bir gerçek var ki google botları akıllı botlardır. Sitenizin yayın tarihini ve İnternet ağında ne kadar zamandır dolaştığınızı dikkate alır.

Bu sebeple SEO ile yani tanışıyorsanız veya bu konuda yeterli tecrübeniz yoksa arama motorlarında tek kelimelik seçimler yapmak size çok mantıklı gelecektir. Tek kelime ile arama yapılarak en üstlerde görünmeyi başarmak sizin ilginizi çekecektir. Lakin yapılan araştırmalara göre tüm kullanıcılar tek kelime araması yerine en az 2 veya 3 kelime ile istediklerini aramaktadırlar. Kendinizi düşünerek örnek alın. Örneğin spor ayakkabı alacaksınız. Arama motorlarına girip “ayakkabı” kelimesini mi aratırsınız yoksa “spor ayakkabı” yazarak mı arama yaparsınız? Tek kelime çok daha fazla evrensel olup üst sıralara yükselmesi ve sitenizle olan ilgisinin bulunması çok zorludur.

arama motoru optimizasyonu

Tabi ki siteniz için tek kelime aramaları için SEO geliştirmesi yapılmalıdır. Ama içerik yönünden zayıf veya daha tam anlamıyla entegrasyon “örümcek ağı” alt yapısı tamamlanmamış sitelerde tek kelime ile SEO geliştirmesi yaptırmak hem sizin için zaman kaybı hemde maddi anlamda külfet olacaktır.
Toem Kalite Danışmanlık olarak site yapınıza en uygun kelimeleri belirleyerek ve sizinle fikir paylaşımında bulunarak SEO geliştirmelerini sizin için yapmaktayız.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) ile yola çıkmak şu anlama gelir. Sitenize tamamen doğal yollar ile potansiyel müşteriler ve ziyaretçilerin girmesi için yapılan çalışmalar veya stratejilerdir. SEO (search engine optimization) yapılarak sitenizin bulunma oranı arttırılır. Arama motoru optimizasyonun asıl amacı zaten budur. Sitenizin görünür olması, aranan kelimeler için bulunur olması, yaptığınız hizmet veya sattığınız ürünün ön sıralarda gözükmesi. Özellikle son yıllarda çok fazla popüler olan İnternet sayesinde insanlar artık herhangi bir şey aramak istediklerinde veya bir hizmeti/ürünü almak istediklerinde öncelikle google, yandex, bing vb. gibi arama motorlarını kullanmaktadırlar. Bu sektör günden güne büyüyerek önü alınmaz bir yükselişe geçti. Dolayısıyla rekabet halinde olan tüm kuruluşlarda kendine müşteri çekebilmek için büyük çaba sarf etmeye başlamış durumdalar. İşte SEO hizmeti size burada öncülük edecek ve sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Sitenizin tanıtımı, kuruluşunuzun tanıtımı demektir. Sürekli ve devamlı olarak ayıracağınız bütçeler ile reklamlar vererek ön plana çıkabilirsiniz. Fakat maliyetlerini düşürmek için ve tamamen doğal yollar ile tanıtım yapmak istiyorsanız bu bütçe ayırmalarını bir kenara koyun. Arama motoru optimizasyonu ile sizde daima ön sıralarda olun. Toem Kalite Danışmanlık olarak sizlere destek vermek için telefon etmenizi beklemekteyiz.

Web Sitesi Nasıl olmalı?

İşletmeniz için yapacağınız bir web sitesi reklam çalışmalarıyla desteklenerek arama motorları açısından önlere yükseltilebilir. Fakat web sitesini oluştururken hazır kaynakları kullanmadan yeni bir kodlama düzeni ile site oluşturursanız ve bu web sitesi seo optimizasyonuna uyumlu olursa, ayırdığınız reklam bütçesi o kadar düşecektir.

Web sitesi inşaası yapılırken Toem Kalite Danışmanlık olarak sizlerden kuruluşunuz hakkında detaylı bilgiyi aldıktan sonra ne istediğinizi tam olarak belirlemek için çalışmalar yapmaktayız. Yaptığımız çalışmalar sonrasında hem fikir olduğumuz konular üzerinde teyitleşerek site inşaası çalışmalarına başlatmaktayız.
İstemiş olduğunuz web sitesi için bir kaç farklı kombinasyon oluşturarak karar verdiğimiz görsel üzerine sitenin kurulumu aşamasına geçerek inşaa işlemine devam etmekteyiz. Tüm bu süreçler devam ederken Toem Kalite Danışmanlık olarak misyon ve vizyonumuz gereği iso 9001 Kalite sistemi standartı yürürlüğünde sürdürülmekte olup müşteri odaklılık ilkesine bağlı kalmaktayız.

Belirlenmiş olan kriterlere esasen içeriklerini oluşturduğumuz web sitesi yapım aşamasında;
  • Arama motorları dikkate alınarak yapay zeka düzeyi bu sisteme göre oluşturulmaktadır.
  • SEO optimizasyonu yapılması için kullanıcı dostu bir yapıda işlemler sürdürülmektedir.
  • Reklam çalışmaları (AdWords) uyumluluğu için özgün içerikler girilerek sağlam bir temel inşaası yapılmaktadır.
  • Sektörünüz ne olursa olsun, faaliyet gösterdiğiniz alana yönelik bir tasarım oluşturulmaktadır. Bu sayede ilgili müşteri potansiyeli kazanılması kolaylaştırılır.
  • Sosyal medya kombinasyonu için gerekli düzenlemeler yapılır.
  • Mobil uygunluğu sağlanarak telefonda sitenize ulaşım sağlayan kişiler için göze hitabı kolaylaştırılır.

Web Sitesinin Mobil Uygunluğu Neden Önemlidir?

2018 yılı sonunda yapılan araştırmaya göre Türkiye de cep telefonuna sahip olan kişilerin %65’i akıllı cep telefonuna sahiptir. Hat aboneliklerine bakıldığı zaman ise Türkiye de yaşayan insanların %90 kadarı mobil internet erişimi sağlamaktadır. Yani sayısal olarak bu değer 70 milyon kişinin üzerinde olduğu görülmektedir. Bu şekilde baktığımız zaman akıllı telefon kullanan kişi oranı %56 olduğuna göre bu rakam hiçte az sayılmaz. Birde bu değerlere ekleyeceğimiz ufak bir detay ise şu olabilir. Türkiye de %56’lık dilimin içerisinde bulunan kişilerin ortalama 4 saat 15 dakika civarında günlük olarak internette vakit geçirdiği görülmektedir.
Yani kısacası günümüz şartlarında cep telefonundan internet erişimi oldukça yükselmiş bulunmaktadır. İşte bu sebeple biz web sitenizi tasarlarken bu detaya oldukça dikkat ediyoruz.

seo hizmetleri